A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Музей Потоцьких в Антонінах

Дата: 09.08.2018 10:10
Кількість переглядів: 1846

Найбільшого розквіту селище Антоніни зазнало за господарювання останнього власника – Юзефа Миколая Потоцького – на початку ХХ століття. Антоніни були його літньою резиденцією – однією з найвеличніших в окрузі. Саме Юзеф Потоцький перетворив звичайне досі селище на розкішний маєток. Завдяки правлінню шляхетного роду Потоцьких, Антоніни стали унікальними.

Намагаючись зберегти історичну спадщину, котра дійшла до наших днів, у вересні 2018 року в селищі заплановано відкриття «Музею Потоцьких в Антонінах». Зараз його наповнюють експонатами та світлинами.

Організаторами та ініціаторами музею є Антонінська селищна рада. Авторами музейної експозиції, яку нам подарував праправнук графа Юзефа Потоцького Марек Потоцький з Франції, є мистецтвознавець музею-замку Ланцут (Польща) – Тереса Багінська-Журавська та архітектор-дизайнер Вжеслав Журавський.

Велика вдячність директору музею-замку Ланцут  Каролю Войтовичу Віту за доступ до архівних документів про Антоніни для приготування експозиційних матеріалів, а також представникам роду Потоцьких, особливо Мареку Потоцькому, адже цю колекцію він зібрав за власний кошт і дарує її музею.

Маючи таке архітектурне та історичне багатство, намагаємося всіма силами популяризувати містечко. Серйозно зайнялися цією справою ще у 2008 році –  продовжуємо і сьогодні.

Сподіваємося побачити на відкритті «Музею Потоцьких в Антонінах»  представників роду Потоцьких із Польщі та багато гостей.

Тож всіх охочих побачити цю дивовижну місцину ласкаво просимо до Антонін!Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора