A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ОФІЦЕРИ ГРОМАДИ РОЗПОЧИНАЮТЬ РОБОТУ В ОТГ

Дата: 12.03.2020 11:10
Кількість переглядів: 869

Сьогодні, 12 березня, вже офіційно розпочнуть роботу Поліцейські офіцери громади - Ковальчук Олександр Петрович та Рожик Юрій Володимирович, яким на центральній площі міста Хмельницький вручили ключі від службового авто Renault Duster.

Нагадаємо, що із 45 громад, які подали заявку на участь у проекті, відібрали лише 35, в число яких увійшла наша громада. А зі 117 поданих заявок від бажаючих бути офіцерами, відбір і тестування пройшли 57 правоохоронців, серед яких два наших дільничних офіцери.

Далі наші ПОГи пройшли спеціальний підготовчий курс, розроблений українськими та міжнародними експертами з правоохоронної діяльності. Зокрема, тактичну підготовку з елементами моделювання ситуацій, методи контраварійного кермування, розвиток навичок проактивної діяльності, сучасні інструменти та методи взаємодії поліції та громади.

Останній етап підготовки перед тим, як вони приступлять до безпосереднього виконання своїх обов’язків в ОТГ, був практичним стажуванням у колег в Дніпропетровській області, де вже впроваджений проект і на практиці вчилися використовувати знання. Адже функції поліцейського офіцера громади значно ширші від теперішнього дільничного. Він постійно патрулюватиме, працюватиме по лінії дозвільної системи, ювенальної превенції тощо. Окрім профілактичної роботи, активніше займатиметься розкриттям злочинів.

Тим часом наша громада в рамках даного проекту 15 серпня 2019 року підписала Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Хмельницькій області та Антонінською селищною радою,  згідно якого надала підтримку обраним поліцейським. Було виділено кімнати на першому поверсі адмінприміщення селищної ради, проведено їх капітальний ремонт, оснащено меблями, офісною технікою та іншим необхідним інвентарем.

І вже 26 грудня 2019 року відбулось урочисте відкриття поліцейської станції в  смт Антоніни. На церемонії були присутні представники Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, Красилівського відділку поліції та апарату Антонінської селищної ради.

Оскільки поліцейські офіцери стануть частиною громади, це дасть їм змогу орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора