A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Міжнародне співробітництво у галузі охорони культурної спадщини

Дата: 21.12.2020 22:54
Кількість переглядів: 311

З 11 по 22 вересня 2019 року було проведено дослідницький табір студентами архітектури Ряшівського політехнічного університету.

Після року клопіткої праці у грудні 2020 року адміністрація Ряшівського політехнічного університету надали Антонінській селищній раді архітектурний опис об’єкту Вілли над ставом, що є частиною історичного садибного комплексу полікультурної спадщини родини Потоцьких.

Група студентів Ряшівського політехнічного університету провела архітектурну інвентаризацію будівлі, яка стала основою для написання поточної та детальної документації об’єкту. На місці проводились архітектурні дослідження, які забезпечили актуальну інформацію про стан збереженості всього історичного комплексу.

Тематика, яка піднімалася під час дослідницького табору, тісно пов’язана зі сферою досліджень, проведених на кафедрі консервації пам’яток архітектури. Міжнародне співробітництво у галузі охорони культурної спадщини – це також можливість популяризації досліджень, проведених студентами та працівниками Ряшівського політехнічного університету.

Результати роботи було представлено під час урочистого виступу перед широкою аудиторією працівників Антонінської селищної ради, громадськістю селища, представниками освіти і культури громади. Виступ мав відкритий характер, тож у ньому взяли участь зацікавлені темою збереження і вивчення пам'яток культури і архітектури селища його жителі.

Нагадуємо, що презентація роботи студентів Ряшівського політехнічного університету на тему «Архітектурні цінності Вілли над ставом в Антонінах» відбулася 20 вересня 2019 року в актовій залі Антонінського Будинку творчості дітей та юнацтва. Захід  складався з мультимедійної презентації у поєднанні з виставкою малюнків та ескізів, зроблених під час дослідницької роботи.

Сподіваємося, після пандемії, яка дещо послабила наші зв’язки, ми повернемося до співпраці, пов’язаної з охороною надзвичайно цінного садибного комплексу Антонін.

Висловлюємо глибоку повагу та вдячність ректору Ряшівського політехнічного університету ім. Ігнація Лукасевича Piotr Koszelnik, кураторам цього проекту, мистецтвознавцю музею замку у Ланцуті пані Тересі і архітектору-дизайнеру пану Вжеславу Журавським, студенткам факультету «Архітектура і урбаністика», їхнім асистентам, особливо Аgata Mikrut за оформлення матеріалів.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора