A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Не забуваємо історію...

Дата: 23.01.2021 15:10
Кількість переглядів: 449

22 січня 2021 року Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі взяв участь в заходах з нагоди вшанування 158-ї річниці Січневого повстання, які відбулись у Вінницькій, Житомирській (Миропіль) та Хмельницькій (Миньківці та Велика Салиха) областях. Консула супроводжував аташе з консульських питань Адріан Броварчик, головний редактор часопису «Слово Польське» Юрій Вуйціцький, представники духовенства та місцевих польських організацій.

Велика Салиха - місце переможної битви Кампанії Ружицького, яка відбулася 26 травня 1863 р. між повстанцями і втричі більшою кількістю підрозділів армії загарбників. Бій під Салихою був одним з яскравих моментів повстання. Це була переможна битва, адже вдалося прорватися крізь оборону Царської армії та направитися у сторону Галичини.

Генеральний консул поклав квіти до пам'ятника, який було встановлено в 150-у річницю Січневого повстання спільними зусиллями польської та української сторін в 2013 році. У заходах також взяли участь

представники Антонінської територіальної громади, міський голова Красиловської територіальної громади – Ніла Островська, голова Хмельницької обласної спілки поляків в Україні Францішек Міціньскі, представники польських організацій з Хмельницького, Старокостянтинова та Красилова, поляки з Малої та Великої Салихи та отець капуцин з парафії Пресвятого Серця Ісуса в Красилові, староста села Тимощук В.І, а також жителі села Велика Салиха.

Не забуваємо історію.....

Схиляємо голови перед загиблими...

Всі присутні помолилися, вшанували пам'ять воїнів...

Завершили подію, прослухавши екскурсію в "Музеї Потоцьких" та поринули в історичні події нашого краю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора