A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вшанування пам’яті жертв ГОЛОКОСТУ

Дата: 05.02.2021 19:26
Кількість переглядів: 180

27 січня міжнародна спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту. У роки Другої світової війни жертвами нацистської політики, спрямованої на винищення народів та груп, які нацисти вважали неповноцінними, стали 6 мільйонів євреїв. З них 1,5 мільйона були з території сучасної України.

Міжнародний день пам’яті  жертв Голокосту запровадила Генеральна асамблея ООН Резолюцією №60/7 від 1 листопада 2005 року. «Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, завжди слугуватиме всім людям пересторогою про небезпеки, які  приховують у собі ненависть, фашизм, расизм та упередження…», – зазначається в документі. Україна приєдналася до вшанування Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у 2012 році. Дату 27 січня обрали не випадково. Саме цього  дня у 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау.

Вшанували пам’ять жертв Голокосту і у закладах культури громади. На сторінках у соціальних мережах клубних закладів опубліковані пам’ятні інформаційні відео «Голокост – лихо століття» (Малоюначківський сільський клуб, Гриценківський сільський клуб). У бібліотеках молодь вшанувала пам’ять про загиблих і закатованих хвилиною мовчання, запаливши свічку пам’яті.  Бібліотекарі підготували огляди літератури «Голокост – шрам на серці людства» (Антонінська публічна бібліотека, Корчівська сільська бібліотека).

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора