A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Вшанування 150 річчя від Дня народження Лесі Українки

Дата: 25.02.2021 17:47
Кількість переглядів: 459

25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної  української письменниці, перекладачки, громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури кінця ХІХ-початку ХХ століття. Леся Українка — письменниця, яка творчістю випередила свій час і опинилася в списку класики на самій його вершині.

Відзначаючи цю ювілейну дату, заклади освіти і культури нашої громади запланували чимало цікавих акцій, подій, заходів, які допоможуть розвивати у дітей, громадськості інтерес до читання творів поетеси, по-новому відкрити для себе світ Лесі Українки, сприймати її через призму сьогодення.

Протягом лютого у клубних закладах та бібліотеках громади відбувся поетичний марафон «…Я жива, я буду вічно жити, я в серці маю, те, що не вмирає…».

З 25 лютого в актовій залі Антонінського БТДЮ презентовано виставку робіт здобувачів освіти класів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Поезія Лесі Українки у фарбах».

Заклади загальної середньої та позашкільної освіти громади провели арт-челендж «Слово, чому ти не твердая криця».

У бібліотеках організовано виставки літератури, присвячені 150-річчю з Дня народження Лесі Українки.

Читачка Корчівської сільської бібліотеки брала участь у VІІ Всеукраїнському  фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці, в номінації «декламація».

Бібліотекарем Антонінської публічної бібліотеки було проведено низку заходів, в тому числі інформаційні години «Леся Українка: знайома і незнайома» для учнів 5-11 класів, години спілкування «Дитячі роки Лесі Українки» у 1-4 класах, які були спрямовані на розкриття маловідомих цікавих фактів з життя поетеси.

До читання поезій ювілярки долучили читачів бібліотек, дітей, письменників, громадськість.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора