A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Прийом громадян з питань виявлення та запобігання випадків домашнього насильства

Дата: 25.10.2021 11:40
Кількість переглядів: 786

В Україні 07.12.2017 р. був ухвалений закон, який встановлює кримінальну відповідальність за домашнє насильство. Цей закон вніс низку поліпшень до заходів із протидії домашньому насильству.
Окрім встановлення кримінальної відповідальності, законом вдосконалено порядок надання послуг постраждалим особам, створено спеціальні  підрозділи поліції для розгляду  випадків домашнього насильства, причому поліція також може видавати заборонні приписи та негайно забороняти кривднику наближатися до постраждалої особи.
Крім того, створено спеціальний реєстр випадків домашнього насильства, призначений для використання виключно уповноваженими правоохоронними органами та соціальними службами, аби підвищити їхню загальну проінформованість під час розроблення відповідних заходів.
 На сьогодні, тема домашнього насильства є досить латентною. Жертва часто боїться реакції кривдника, осуду суспільства, а тому прокуратурою та органами поліції прикладається максимум зусиль, щоб донести, що держава не залишається осторонь та допомагає вийти із складної життєвої ситуації.
 Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім'ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак, це не так.
 Домашнє насильство має місце в сім'ї незалежно від соціального статусу, релігійних переконань чи етнічного походження.
 23.10.2021 р. у приміщенні Антонінської селищної ради прокурором Хмельницької окружної прокуратури Сергійом Войтовим спільно з інспектором ювенальної превенції Хмельницького РУП  ГУНП в області Віталіною Ліпською, проведено прийом громадян з питань виявлення та запобігання випадків домашнього насильства.
 Громадянам надані роз'яснення із посиланням на законодавство, яким чином діяти у разі вчинення домашнього насильства відносно них.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора