A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

5 речей, які НЕ можна робити батькам при дітях, щоб не нашкодити власній дитині і сформувати з неї повноцінну особистість

Дата: 23.07.2021 13:14
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

 

№1. Порушувати правила безпеки??
Це перше, що потрібно запам’ятати батькам. Якщо вони переходять дорогу у недозволеному місці, розважаються з вогнем, курять, п’ють, б’ються або дозволяють собі будь-яку іншу деструктивну поведінку, то і дитина буде робити те ж саме. Батьки повинні дотримуватися всіх правил безпеки, які потрібні дитині. Від цього буде краще всім.
 
№2. Брехати ??
Мама і тато хочуть, щоб їх дитина завжди говорила їм правду. Самі ж при цьому часто брешуть — один одному, іншим людям, самій дитині. Малюк не почує твоїх настанов, що «брехати — погано». Він побачить, що мама або тато обманюють. А мама і тато для дитини — це боги. Як вони роблять — так і правильно.
 
№3. Сваритися, лаятися, кричати??
Якщо в родині присутні конфлікти, які відбуваються при дитині і проявляються у вигляді агресії, криків, придушення, битого посуду або навіть насильства, то саме таку модель поведінки дитина засвоїть як необхідну для спірних ситуацій. Конфліктні діти — це діти з конфліктних сімей. Дитина повторює все, що бачить. Не дивуйтесь, якщо в школі вона буде битися.
 
№4. Нецензурно висловлюватись??
Те ж саме. Якщо дитина чує, як мама і тато постійно вживають міцне слівце, то і вона буде таке говорити. І часто це відбувається в самий невідповідний момент, адже для його сім’ї — це нормально. Дитина не розуміє, чому ці слова погані і чому їх недоречно вимовляти вголос.
 
№5. Критикувати значущих для дитини дорослих??
Все, що скажуть мама й тато — закон і істина в останній інстанції. Тому, якщо батьки при дитині сварять її вчительку (обзивають, висловлюють свою думку зневажливо чи в нецензурній формі) то дитина сформує до цього таке ж ставлення. І, звичайно, після цього вона не буде в школі поважати і слухатися вчительку.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора