A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Міжнародна акція "16 днів проти насильства", 25 листопада - Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Дата: 25.11.2021 14:07
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

 

Сьогодні стартує Міжнародна акція «16 днів проти насильства”, що проходить у період з 25 листопада до 10 грудня і має на меті підвищити поінформованість суспільства, масово мобілізувати людей до змін, залучити активістів, представників урядів, парламентів, громадських організацій та партнерів ООН та висвітлити питання, пов’язані з проблемами подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.????

 

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
??25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
??1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
??2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
??3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
??5 грудня – Міжнародний день волонтера.
??6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
??9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
??10 грудня – Міжнародний день прав людини.
25 листопада у світі відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Ця дата вибрана не випадково. Саме цього дня, восени 1960-го року під час політичних протестів у Домініканській Республіці, за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо були жорстоко вбиті три сестри Мірабал, що були активними учасниками супротиву. Показова кривава страта сестер збереглася в народній пам’яті надовго та мала світовий резонанс. У 1981 році активістки жіночих рухів вирішили вибрати дату їх загибелі як день протесту проти насильства щодо жінок. А з 1999 року цей день став міжнародною датою.????
Незважаючи на те, що ми живемо в XXI столітті, статистика про факти насильства щодо жінок є невтішною. Більше того, можна навіть з упевненістю стверджувати, що офіційні дані про це не відображають реальний масштаб проблеми.????
Насильство щодо жінок явище складне, багатогранне. Воно проявляється і в абсолютно очевидних фактах, і завуальовано під стали вже звичними для нашого життя явищами. Але ніяке насильство не проходить безслідно. Щоб викоренити це остаточно, потрібні всеосяжні заходи, що мають суспільний характер і закріплені законодавчо.????
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора