Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

28 липня 2022 року, українці вперше відзначають нове свято – День Української Державності

Дата: 28.07.2022 16:22
Кількість переглядів: 203

28 липня 2022 року, українці вперше відзначають нове свято – День Української Державності.

Ця важлива дата була запроваджена 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, наказом Президента –Володимира Зеленського.

З метою патріотичного виховання у молоді, пошани до історичного шляху та гідного відзначення славетного дня  Української Державності , в селищі Антоніни відбувся патріотичний захід.

Спочатку учасники свята відвідали: виставку – експозицію «Хай святиться ім’я твоє Україно», бібліомайданчик «Україна – Європа» та показові виступи з боротьби учасників СК «Прайд» під керівництвом тренера – Субот Надії.

Далі  бажаючі долучилися до майстер класу «Обереги для країни», усі стрічки - з побажаннями миру, процвітання, та любові нашій країні.

Після чого розпочався мистецький марафон, який підготували учасники Антонінського Будинку культури.

Під час заходу усіх присутніх привітав зі святом очільник громади – Анатолій Оцалюк, який на початку свого виступу згадав полеглих захисників , що віддали своє життя за Україну, усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

«Це свято встановлене задля того, аби звернути увагу, що Українській державності не 30 років, як нашій Незалежності, а уже понад тисячоліття. Сьогодні ми у цей час - жорстокої терористичної війни росії проти України бережемо зв'язок з багатьма поколіннями, відстоюємо нашу незалежність та нашу державність. Силу духу нашого народу не зламати нікому. Кожен із нас у цій війні наближає Перемогу на своєму місці, допомагаючи нашій армії, забезпечуючи надійний тил.

Ми стоїмо за нашу державність і незалежність, боремось за кожен шматок рідної землі, бо хочемо жити у вільній країні і бути частиною європейської родини.

Тож бажаю Миру і Перемоги Україні, успіхів, сили й добробуту нашій громаді та кожному з Вас.» - зазначив селищний голова.

День Української Державності підтверджує, що всупереч усьому – Україна, як держава, була, є і буде, її не зламати! Цей день “возвеличує ” всіх героїв – українців, які боролися за незалежність і Державність України, починаючи з часів Київської Русі і по сьогоднішній день.

Україна ніколи не втратить своєї незалежності! Ми – українці! Ми сильні! Ми єдині! Ми разом! МИ НЕПЕРЕМОЖНІ !!!Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора