Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ДЕКАДА ПАМ’ЯТІ

Дата: 27.02.2023 14:19
Кількість переглядів: 142

З метою гідного вшанування громадянської мужності учасників подій Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедливості, утвердження в державі демократичних цінностей, вшанування пам’яті воїнів-героїв в повномасштабній війні України проти Росії, виховання національно-патріотичної позиції у молоді, любові до України, поваги до її національних традицій, мови з 16 лютого по 25 лютого 2023 року в закладах загальної середньої та позашкільної освіти, закладах культури Антонінської СТГ організовано та проведено Декаду пам’яті.

В рамках Декади пам’яті відбулися:

  • День єднання. Акція «Ми сильні, бо ми єдині!» участь у якій взяли представники органів місцевого самоврядування, працівники установ культури, учасники освітнього процесу у закладах освіти та жителі громади. Учнівським самоврядуванням закладів освіти Антонінської СТГ проведено челенджі та флешмоби.
  • У актовій залі відділу з 16 по 25 лютого тривала виставка малюнків «Кольори нашої Перемоги». Маємо лауреата на  Всеукраїнському рівні.
  • Фотоконкурс «Стоп війна!». Слід зазначити, що маємо призерів в обласних етапах конкурсу.
  • Заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні «Гідності хай промінь не згасає!». Зокрема КЗ «Центральна бібліотека Антонінської селищної ради» проведено тиху акцію «Ангели пам’яті», годину реквієм «Герої не вмирають», тематичні вечори «Небесна сотня». У закладах освіти проведені покласні години пам’яті «Небесні янголи», година реквієм «Герої не вмирають».
  • Харитативна акція «Яким я бачу майбутнє України після перемоги» метою якої була подяка захисникам України та підтримка їх морально-психологічного стану в місцях проведення активних бойових дій. До ініціативи долучилися усі заклади освіти Антонінської СТГ. В ході акції  зібрано 80 малюнків та 24 листи-есеї від здобувачів освіти. Матеріали передано підрозділам Збройних сил України, що виконують бойові завдання на сході та півдні держави, захищають її суверенітет та територіальну цілісність.
  • Заходи до Дня рідної мови у закладах освіти: мовні квести, виховні години, конкурси, вікторини «Мова – генетичний код нації!». Працівники КЗ «Центральна бібліотека Антонінської селищної ради» провели мовну вікторину «Подорож океаном рідної мови» та голосні читання з читачами відділу з обслуговування дітей.
  • Проведено також благодійні волонтерські акції на підтримку українських воїнів, наших воїнів-захисників. Наймасовішими з них були  благодійний концерт та ярмарки «Хай буде весна» Антонінського Будинку культури та «Все буде Україна» Кременчуківського сільського Будинку культури.

Під час ярмарок було зібрано кошти, які відразу ж передані на потреби армії через волонтерів БФ «Ковчег «Україна» та Тетяни Підберезної. Як результат донати були спрямовані на закупівлю далекомірів та автівки. Детальну інформацію можна переглянути на сторінках у соціальній мережі Facebook, посилаючись на вище вказані профілі.

Працівники сільських клубних закладів спільно з жителями своїх населених пунктів зібрали та передали волонтерам продукти харчування та засоби гігієни, за що жителям сіл вручено Подяки від групи волонтерів Армія SОS Хмельницький Обласного Благодійного Фонду «Центр Добриня». Надана допомога передана у підрозділи ЗСУ, Міністерства Внутрішніх Справ України та добровольчі підрозділи патріотів України.

  • Година історії «Відсіч. Люди, що змінюють хід історії». Проведено зустріч з героєм-бійцем, що знаходиться сьогодні на реабілітації, та все ж знайшов час для зустрічі у стінах КЗ «Центральна бібліотека Антонінської селищної ради».
  • Відеоогляд “Вони полягли за незалежність України” про загиблих в ході війни України проти Росії воїнів, випускників закладів освіти громади, вихідців з села.

Ознайомитися з більш детальною інформацією щодо проведених заходів можна за посиланнями на сторінки у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/groups/940754593297387/?ref=share

Учнівське самоврядування Антонінської СТГ

 

https://www.facebook.com/groups/3069435680033186/?ref=share

КЗ «Центральна бібліотека Антонінської селищної ради»

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063583656365

Антонінський Будинок культури

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора