A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Звіт селищного голови за 2022 рік

Дата: 28.03.2023 14:29
Кількість переглядів: 508

Дорогі жителі Антонінської територіальної громади!

Відповідно до положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, Антонінський селищний голова, звітую про свою роботу та роботу виконавчих органів селищної ради за 2022 рік.

Цей особливий рік став для нас усіх роком випробувань – тестуванням на мужність та терпіння, відповідальність та віру в  єдність українського народу.

Після 24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, наше життя змінилося, підпорядкувалося воєнному стану.

В одну  мить були зруйновані всі плани. Діти не пішли до школи та дитячих садочків, дорослі на роботу, до військомату вистроїлась черга. Закрилися підприємства, магазини, об’єкти сфери обслуговування.

Обставини воєнного часу  змусили  всіх пристосуватися і шукати альтернативні шляхи виходу зі складних ситуацій. І я вдячний усім жителям нашої громади за  активну громадську позицію, небайдужість, силу духу та вірність  інтересам громади і України.

Разом ми підтримуємо захисників, які щодня ціною власного життя відстоюють нашу свободу та незалежність. Надаємо допомогу  українцям, які вимушені були залишити свої домівки та приїхали до Антонінської громади в пошуках прихистку.

Ми навчилися жити під звуки сирен, допомагати тим,  кому важче , працювати кожний на своєму фронті, відповідаючи на виклики воєнного часу.

Коли я говоритиму про те, що зроблено в нашій громаді за ці місяці, я говоритиму про тих, хто це все зробив. Хто весь час будує і творить, волонтерить і захищає, лікує і навчає, пече хліб і патрулює вулиці, саджає квіти і просуває українську культуру, б’ється  на полі бою, підтримує нужденних і залучає інвестиції, критикує і мотивує, збирається на засідання виконкомів і сесій, щоб приймати рішення на користь громади.

Незважаючи на  складнощі воєнного часу головною формою роботи була і залишається сесійна діяльність, якій завжди передує ретельний попередній розгляд і підготовка питань виконавчим комітетом,  постійно діючими комісіями ради, що дозволило протягом року у конструктивному руслі працювати безпосередньо на пленарних засіданнях та приймати відповідні рішення.

 

         У звітному періоді  було проведено 6 пленарних засідань селищної ради восьмого скликання, на які виносилися важливі питання соціально-економічного розвитку громади. Всього було прийнято 259   рішень.

    Ключовими документами розвитку громади є:

  • Бюджет Антонінської селищної територіальної громади;
  • програма економічного і соціального розвитку Антонінської селищної ради;
  • програми соціального спрямування;
  • місцеві галузеві програми.

 

Станом на 1 січня 2023 року в селищній раді на контролі перебуває 11  програм. Зокрема,

                                                                                                                  

     1. Про Програму соціально-економічного розвитку Антонінської селищної ради на 2023 рік.

     2.Про затвердження Програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в Антонінській селищній раді на 2023-2027 роки.

     3. Про затвердження Програми підтримки підрозділів територіальної оборони та Збройних сил України.

     4.Про затвердження Громадської Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2023-2025 роки.

     5.Про Програму підтримки діяльності Четвертого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2023-2024 роки.

     6.Про Програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в Антонінській селищній раді на 2023-2027  роки.

     7.Про затвердження Програми «Надання підтримки внутрішньо- переміщеним та евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік.»

     8.Про затвердження Програми розвитку земельних відносин та охорони земель Антонінської селищної ради на 2023-2025 роки.

     9. Про затвердження Програми компенсації виплат фізичних особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2023.

   10. Про затвердження програми «Безпечна громада» на 2023-2025 роки

   11. Про затвердження Програми фінансової підтримки КНП «Красилівсьий Центр первинної медико-санітарної допомоги» Красилівської міської ради на 2023 рік.

Особлива увага приділялася питанням виконання місцевого бюджету, заслуховувались щоквартальні звіти, розглядалися питання про внесення змін до бюджету.

Контроль за виконанням рішень ради здійснюється постійно діючими комісіями.

Під час пленарних засідань селищної ради депутатами висловлювались критичні зауваження, пропозиції, які вивчались і надавались для виконання виконавчим органам ради.

 

 Усі проекти нормативних документів, створених в селищній раді (розпорядження, рішення ради, рішення виконавчого комітету) проходять погодження та  юридичну експертизу та відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» оприлюднюються на офіційному веб – сайті Антонінської селищної ради.

Виконавчим органом селищної ради  є виконавчий комітет та відділи, робота яких спрямована на здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування у межах діючого законодавства України.

Основною формою роботи виконавчого комітету Антонінської селищної  ради є його засідання. Засідання виконавчого комітету селищної ради проводяться щомісячно, у разі необхідності - частіше. У звітному  2022 році   було проведено  12 засідань  виконавчого комітету,  де було розглянуто 116 питань та прийнято відповідні рішення, видано  259 розпоряджень селищного голови.

На засіданнях  виконавчого комітету заслуховувались питання благоустрою території, обстеження зелених насаджень, видалення таких, які перебувають в аварійному та сухостійному стані, про присвоєння адрес місцезнаходження об’єктам нерухомості та дозвіл на знесення будівель, які знаходяться в аварійному стані, взяття громадян на квартирний облік, про підсумки опалювального сезону та підготовку до нового опалювального сезону, про підготовку закладів освіти до нового навчального року, питання  про схвалення проектів рішень, які будуть розглядатися на сесії селищної ради, про визначення переліку громадських робіт, питання соціальної сфери, освіти, культури, захисту прав дітей,  тощо.

Робота виконавчого комітету селищної ради спрямована перш за все на створення сприятливих умов для жителів громади.    

В сучасних реаліях підтримували та продовжуємо підтримувати зв’язок між владою та громадянином, вирішення важливих проблем окремої людини є пріоритетом у роботі ради.

Всього за 2022 рік до селищної ради враховуючи запровадженні карантинні заходи та введенням воєнного стану в Україні надійшло 175 письмових звернень громадян, що на 641 звернень менше в порівнянні з відповідним періодом 2021 року, з них 2450 громадяни побували на особистому прийомі у керівництва селищної ради.

На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» за результатами розгляду звернень їх авторам було надано 175 письмових відповідей та роз’яснень.

В тому числі, від органів влади вищого рівня з початку року до селищної ради надійшло 35 звернень, серед них відповідно:

Урядового контактного центру облдержадміністрації – 31.

Хмельницька обласна військова адміністрація – 2.

Хмельницька районна військова адміністрація – 2.

За вказаний звітний період 2022 року виконано ряд робіт, враховуючи колективні звернення жителів смт Антоніни та старостинських округів, по сприянню руху автобуса, про заробітну плату фельдшерам, пропозиції щодо перейменування вулиці, про надання дозволу на знищення лисиць.

За тематикою найбільше звернень надійшло з питань:

1. Аграрної політики та земельних відносин-41,95%

2. Інші - 30,36%

2. Соціального захисту-11,66%

3. Праці і заробітної плати-5,52%

4. Забезпечення дотримання законності- 5,52%

Селищною радою вишукувались всі наявні можливості щодо позитивного вирішення порушених у зверненнях питань. Залишаються актуальними в зверненнях громадян питання соціального захисту, комунального господарства, житлової політики та інші.

Всього протягом 2022 року до селищної ради з проханням про допомогу у вирішенні життєво важливих для них проблем звернулось 19 –інваліди І, ІІ, ІІІ групи; 76 – ветеранів праці та пенсіонерів, 75-дітей війни, 185-членів багатодітних сімей, одиноких матерів, матерів героїнь, 3-учасників ліквідації ЧАЕС.

Питання роботи із зверненнями громадян перебуває на особливому контролі у керівництва селищної ради, воно є предметом обговорення на нарадах з відповідальними працівниками селищної ради, керівниками відділів, секторів, нарадах з посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Співпраця з громадськими та благодійними організаціями, фондами, волонтерська діяльність,тощо.

 

Як і кожна громада, ми не стоїмо осторонь, а приймаємо активну участь у наближенні дня нашої Перемоги. Кожен житель нашої громади хоче бути причетним до цієї великої події. Наша громада відкрита як і для людей, які потребують допомоги, так і для громадських чи волонтерських організацій, фондів, підприємців, небайдужих громадян для співпраці. Адже разом ми сила. Тільки разом ми здолаємо всі труднощі та побудуємо майбутнє, в якому буде мирне та спокійне життя.

З  початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України селищна рада та жителі громади не стояли осторонь, вони завжди відзначались мужністю, рішучістю, гарячими серцями та холодним розумом, чоловіки з усіх населених пунктів без будь - яких вагань вступили до лав територіальної оборони та інших військових формувань, і пішли боронити рідну землю.

Усі інші мешканці долучилися до благодійних ініціатив у будь – який спосіб –

фінансово, фізично, морально, надавали непосильну допомогу для наших

захисників та евакуйованих. Люди активно долучалися до формування і

доставки гуманітарних вантажів нашим бійцям, виготовляли маскувальні сітки,

готували їжу.

З допомогою небайдужих громадян нам вдалося зібрати велику кількість

продуктів харчування, засобів гігієни, одягу та матраців. За даний період часуми змогли відправити чисельну кількість мікроавтобусів завантажених продовольством, на забезпечення потреб територіальної оборони та військових котрі перебувають на передовій.

 Першочергово понад 200 тис.грн.було зібрано жителями Антонінської громади ( 100 тис.грн. спрямовано на спец рахунок Збройних Сил України, решту коштів витрачено на закупівлю медикаментів, паливо – мастильних матеріалів, для потреб територіальної оборони).

«Кожна людина, створена Богом – є рішенням чиєїсь проблеми» - даний вислів

підтверджується сьогоднішніми вчинками всіма нами. Ми вчимося допомагати

один одному. За підсумками спільної акції нам вдалося зібрати кошти в сумі 515 тис 681 грн, більшу частину яких ми спрямували на закупівлю, ремонт і покраску двох автомобілів, які відправили на передові позиції.

Працівниками бюджетних установ Антонінської селищної ради

на добровільній основі двічі  було зібрано кошти в сумі - 319 тис. 777 грн. та 314 тис. 830 грн.

Частину коштів в розмірі 154тис. 417 грн. перерахували на рахунок Збройних Сил України, а за ті кошти що залишились на постійній основі допомагаємо  для військових, які перебувають на передовій та є жителями нашої громади. Закупляли неодноразово необхідні речі такі як (тепловізійний монокуляр, бензопили, бронижелети, дизельний генератор, будівельні матеріали, медикаменти, розвантажувальні жилети, комплекти спецодягу, берці та інше), а також реагуємо на всі звернення наших захисників, щодо виділення матеріальної допомоги та виділяємо кошти на лікування пораненим бійцям, долучаємось до збору коштів на необхідне обладнання, техніку тощо.  

Велику допомогу у виконанні нагальних потреб надають місцеві підприємці,

агропромислові господарства, великий та малий бізнес.

Приймаємо, розміщуємо та реєструємо переселенців, з початку війни прийняли

близько 1500 внутрішньо переміщених осіб, на даний час в громаді проживає

близько 540 осіб.

Вже неодноразово прибувала та продовжує прибувати гуманітарна допомога ,

Антонінська селищна рада успішно співпрацює з різними волонтерськими

організаціями, аби задовольнити потреби усіх переселенців та зробити

комфортними умови для їхнього тимчасового перебування.

Попри стрімке розгортання військових дій на території України Антонінській

селищній раді вдалося налагодити чітку співпрацю з усіма старостинськими

округами, комунальними установами, благодійними фондами, волонтерами,

небайдужими жителями громади, у висновку нам вдалось зібрати і відправити

необхідні продукти, речі на передову, надати житло для людей із окупованих

територій та забезпечити їх усім необхідним. Загалом ніхто не залишився осторонь викликів, які поставила перед нами російсько-українська війна.

Ця війна показала нам – ким ми є. Хто ми такі і на що здатні. У нас відтепер

одна мета, спільні мрії та ідеї. І поки в Україні триває війна – кожен чітко

усвідомлює, що потрібно бути корисним, віддавати максимум зусиль, щоб

наблизити день, коли можна сміливо сказати -–ПЕРЕМОГЛИ !

 Працюємо на результат. Йдемо вперед.

 Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора