A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Краєзнавча конференція учнівської молоді «Україна пам’ятає і Світ не забуде»

Дата: 12.05.2023 09:56
Кількість переглядів: 118

05 травня 2023 року в читальному залі Комунального закладу «Центральна бібліотека Антонінської селищної ради» відбулася краєзнавча конференція здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти громади, що стала підсумком краєзнавчої акції учнівської молоді «Україна пам’ятає і Світ не забуде», започаткованої для реалізації завдань Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу».

У конференції взяли участь представники від усіх закладів загальної середньої та позашкільної освіти громади. Здобувачі освіти підготували роботи, в яких розкрили факти тодішніх подій, політичних, економічних та соціальних чинників, що призвели до Голодомору в Україні в 20-30-ті роки ХХ століття.

      Усі учасники конференції розширили свої знання з історії свого краю, адже весь матеріал був зібраний та представлений на місцевих фактах. Представлено свідчення старожилів сіл Севрюки, Велика Салиха, Долинівці, Рублянка, Терешки, Корчівка, Федорівка та інших, які пережили голод 1932 – 1933 років.

 Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять про невинно убієнних в цій трагедії українців.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора