A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

ЧИ БУДЕ МЕНІ ПРОДОВЖЕНО ВИПЛАТУ ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ, ЯКЩО ІНВАЛІДНІСТЬ ВСТАНОВЛЕНО ПО ЧЕРВЕНЬ 2023 РОКУ, А МОЖЛИВОСТІ ПРОЙТИ ПОВТОРНИЙ ОГЛЯД МСЕК В МЕНЕ ЗАРАЗ НЕМАЄ?

Дата: 18.07.2023 10:45
Кількість переглядів: 44

Відповідно до статті 34 Закону УкраїниПро загальнообовязкове державне пенсійне страхуванняпенсія по інвалідності призначається на весь строк встановлення інвалідності.

Пунктом 14-6.1 Прикінцевих положень Закону визначено, що для осіб з інвалідністю, у яких строк припинення виплати пенсії припадає на період дії воєнного стану у разі за неможливості проходження повторного огляду виплата пенсії продовжується до припинення або скасування воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування.

З урахуванням того, що строк дії воєнного стану в Україні продовжено по 18 серпня 2023 року, виплату пенсії продовжено по 18 лютого 2024 року.

Довідково

Медико-соціальні експертні комісії здійснюють огляд осіб з інвалідністю (в тому числі повторний) незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування таких осіб на території України.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора