A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

МОЯ РІДНА СЕСТРА, ОДИНОКА МАТИ, ПОТРАПИЛА В ЛІКАРНЮ. ЧИ МОЖУ Я ОТРИМАТИ ЛІКАРНЯНИЙ, ЯКЩО ДОГЛЯДАТИМУ В ЦЕЙ ЧАС ЇЇ ПІВРІЧНУ ДОНЬКУ?

Дата: 25.07.2023 11:28
Кількість переглядів: 65

Законодавство передбачає таку можливість. Медичний висновок категорії “Догляд за дитиною у разі хвороби особи, яка доглядає за дитиною” формується лікуючим лікарем на період лікування пацієнта на підставі медичного запису про того, хто фактично здійснюватиме догляд за дитиною віком до 3 років, та висновку про тимчасову непрацездатність особи, яка здійснюватиме такий догляд (п.6 розділу 2 Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України 01.06.2021 1066).

Застрахованій особі, яка здійснює догляд за дитиною до трирічного віку (або за дитиною з інвалідністю віком до 18 років), якщо мати дитини (або інша особа, яка фактично здійснює догляд за дитиною) захворіла, надається допомога по тимчасовій непрацездатності.

Лікарняний надається з першого дня на весь період хвороби (ст. 15 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”).

Лікарняний не надається, якщо застрахована особа перебувала у цей час у щорічній (основній чи додатковій) відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або творчій відпустці.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора