A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

В селищі Антоніни відбулося урочисте відкриття пам’ятного комплексу борцям за волю і незалежність України зі світлинами полеглих воїнів-земляків та Стелли пам’яті

Дата: 29.09.2023 10:59
Кількість переглядів: 31

Сьогодні, 29 вересня 2023 року, в селищі Антоніни відбулося урочисте відкриття пам’ятного комплексу борцям за волю і незалежність України зі світлинами полеглих воїнів-земляків та Стелли пам’яті.

Тринадцять захисників втратила наша громада. Кращі з кращих, які першими піднялися на захист цілісності та незалежності держави і до кінця виконали свій чоловічий обов’язок – бути захисником та оборонцем своєї родини, своєї держави.

Вшанувати пам’ять мужніх бійців, відданих синів рідної землі прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади та духовенства, працівники установ та організацій, військові та жителі громади.

Схиливши голови в хвилині мовчання усі присутні віддали шану світлій пам’яті воїнів, загиблих у боротьбі за свободу та єдність України.

До присутніх звернувся очільник громади Анатолій Оцалюк «Ми відкриваємо Стеллу пам’яті Героям, які віддали життя за Україну. Сьогодні кожен житель і гість нашої громади, дивлячись на ці світлини, бачить, яка ціна нашої незалежності. Щоб ми не сказали сьогодні, але біль втрати для батьків, для дітей, для братів і сестер, для всіх рідних – ніколи не загоїться... Напевно, в Україні сьогодні немає жодної родини, котру б не торкнулася війна. Ми повинні низько вклонитися тим, хто віддав за нас своє життя. Вони назавжди залишаться в пам’яті людській – в нашій пам’яті.

Вдивляючись в очі наших загиблих захисників, ми ніби чуємо їхні слова: «Працюй, єднайся, будь сильним, борись, бо ми боролися, хай будуть наші жертви недаремні. Тому прошу всіх українців – єднаймося, і перемога буде за нами!».

Після чого настоятель храму святого Великомученика Димитрія Солунського – Андрій Миколів відслужив панахиду за загиблими воїнами та освятив меморіал. У спільній молитві присутні молилися за душі спочилих Героїв, просили у Всевишнього захисту для України і осиротілих родин, не приховували сліз від того душевного болю, якого завдала українцям ця війна.

На знак пам’яті і вдячності Героям присутні поклали квіти до підніжжя щойно відкритої стели нашим захисникам, пам’ять про котрих має жити у наших серцях вічно.

Бо їм завдячуємо життям.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора