A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Ми вчимося один в одного і ростемо разом» Збір лідерів учнівського самоврядування

Дата: 22.12.2023 15:16
Кількість переглядів: 793

20 грудня в актовій залі відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Антонінської селищної ради зібралася активна молодь закладів загальної середньої освіти Антонінської громади на засідання лідерів учнівського самоврядування Антонінської СТГ «Ми вчимося один в одного і ростемо разом».

З вітальним словом до присутніх звернулася консультант відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Ірина ВОЗНЮК, яка подякувала присутнім за їхню волонтерську працю та вклад в наближення Перемоги, побажала плідної праці, оптимізму, здійснення всіх світлих мрій і сподівань.

Аліна ГЕРАСИМЧУК, голова Ради лідерів учнівського самоврядування, та голови учнівських самоврядувань закладів загальної середньої освіти підвели підсумки роботи закладів освіти за І семестр 2023/2024 навчального року.

Лілія СТЕПЧУК, координатор учнівського самоврядування Антонінської громади, провела з педагогами-організаторами закладів освіти  тренінгове заняття «Резильєнтність, або як не «розсипатися» під час війни». Педагоги нашої громади отримали навички профілактики емоційного вигорання та неврозів за допомогою технік резильєнтності, саморегуляції та самодопомоги, формування позитивного емоційного стану задля психологічного благополуччя.

Керівник гуртка «Лідер» Антонінського БТДЮ, педагог-організатор Антонінського ліцею  Надія ВОЙНА провела круглий стіл «Team building, як згуртувати учнів?» для лідерів учнівського самоврядування Антонінської громади.

Протягом двох годин молоді активні люди, учні закладів освіти Антонінської громади,  знайомилися з цікавими методами і формами роботи зі своїми однолітками.

Надія Миколаївна продемонструвала юним лідерам, що самоврядування – це, в першу чергу, комунікація і взаємодія. Робота на різних локаціях, цікаві завдання, пошук нестандартних рішень — все це подарувало учням гарний настрій, позитив і впевненість у тому, що вони можуть змінити світ навколо, треба тільки працювати.

Учасники тренінгу у формі діалогу, тренінгових вправ з’ясували основні засади сучасної концепції лідерства. Для активної молоді дуже важливим є розуміння, що лідерство сьогодні – це перш за все відповідальність, емоційна компетентність та вміння працювати в команді.

Особливу зацікавленість учні проявили під час зустрічі із селищним головою Анатолієм ОЦАЛЮКОМ та начальником відділу освіти, молоді,спорту, культури і туризму Антонінської селищної ради Наталією КУЯН, які з власного досвіду відповіли на питання щодо лідерських якостей.  Спілкування пройшло в теплій, невимушеній атмосфері.   Лідерів  цікавили питання про плани на розбудову Антонінської громади після Перемоги, проблеми працевлаштування молоді і можливість їх самореалізації. Голова громади  поділився  з учнями своїми думками з організації роботи, волонтерською діяльністю та підтримкою Збройних сил України, планами розвитку громади, подякував   школярам за проведені благодійні ярмарки.

На завершення заходу лідери записали відеопривітання «В новий рік – одне бажання» до прийдешніх новорічних та різдвяних свят.

Організатори заходу досягли мети: відбулося становлення особистості лідера, спостерігалися вияви щирого патріотизму усіх учасників збору. Лідери мали можливість поділитися власним досвідом, отримали живе спілкування, з користю провели дозвілля.

Висловлюємо щиру подяку голові громади Анатолію ОЦАЛЮКУ та начальнику відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Наталії КУЯН за приємне та змістовне спілкування; Ірині ВОЗНЮК, Лілії СТЕПЧУК, Надії ВОЙНІ – за професійне наповнення програми; лідерам – за щирість, толерантність та активність. До нових зустрічей.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора