A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Соціальний захист населення громади

Дата: 16.02.2024 10:25
Кількість переглядів: 66

Відділ соціального захисту населення селищної ради інформує - Офіційний  веб-сайт Тарутинської селищної ради

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Антонінської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області» створена рішенням селищної ради від 26 травня 2022 року № 3 та є комплексним закладом соціального захисту населення, відділення якого проводять соціальну роботу та надають соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах.

Загальна чисельність працюючих у центрі – 6 штатних одиниці. З них працює  3 соціальних робітники.

Основною метою діяльності є сприяння у задоволенні соціальних потреб сімей, дітей та молоді, людей похилого віку, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, швидке реагування на нові проблеми сьогодення.

Фахівець із соціальної роботи систематично здійснює облік сімей/осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. За 2023 рік було здійснено 129 оцінок потреб дитини та її сім’ї  з метою виявлення ознак складних життєвих обставин, за результатами яких на облік занесено 115 сімей, у яких виховується 126 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

За результатами проведення акту оцінки потреб сім`ї/особи отримують соціальні послуги відповідно потреб. Так за 2023 рік 129 сімей/осіб отримали соціальні послуги, а саме:

соціальна адаптація – 35, соціальна інтеграція та реінтеграція – 28, кризове та екстрене втручання – 1, консультування – 129, представництво інтересів – 2, посередництво – 1, соціальна профілактика – 4, інформування – 129.

Фахівцем із соціальної роботи  здійснено 6 актів оцінки потреб осіб з числа дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування. Наявність статусу «особа з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» не означає здійснення соціальної роботи з даною категорією в обов’язковому порядку. Послуги надаються всім, хто їх потребує та виявив бажання отримувати такі послуги.

Також центр здійснює догляд та надає допомогу особам похилого віку та особам, які втратили працездатність у зв’язку з інвалідністю.

На обслуговуванні знаходиться 31 людина, в тому числі, 5 - осіб з інвалідністю.

Найпоширенішими видами послуг серед осіб похилого віку є: закупівля і доставка товарів з магазину, медикаментів, ведення домашнього господарства, доставка води із колодязя, проведення бесід, організація харчування, надання допомоги в оплаті комунальних послуг.

В поточному році підготовка та підвищення кваліфікації працівників комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Антонінської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області» у сфері соціального захисту не проводилася. Працівників центру, які б навчалися в навчальних закладах різного рівня акредитації не має.

У 2023 році була здійснена співпраця із благодійною організацією «Благодійний фонд « ВАВ краще майбутнє», де було надано 110 продуктових наборів багатодітним сім’ям, матерям, які самі виховують дітей, малозабезпеченим сім’ям та сім’ям загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців.

Також у 2023 році КУ ЦНСП Антонінської селищної ради співпрацювала з Хмельницьким обласним центром зайнятості. Було здійснено організацію громадських робіт та створено в липні-серпні три тимчасових робочих місця, у вересні-жовтні – два робочих місця на посади соціального робітника для залучення в громадських роботах на базі КУ ЦНСП Антонінської селищної ради осіб, які попередньо перебували на обліку в центрі зайнятості. Фінансування на оплату праці робітників, які були залученні до громадських робіт, здійснювалось за рахунок коштів Хмельницького обласного центру зайнятості у відповідності до мінімальної заробітної плати.

У 2023 році фінансування установи становило 1013543,15 грн. З них було спрямовано на заробітну плату працівників – 813810,09 грн або 80,29% від загальних витрат, нарахування на оплату праці – 179038,26 або 17,66% від загальних витрат. Предмети, матеріали, обладнання та інвентар придбані на суму 20144,80 грн, оплата послуг (крім комунальних) – 550,00 грн.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора