A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Ринок праці Хмельниччини за березень

Дата: 10.04.2024 15:48
Кількість переглядів: 20

Станом на 1 квітня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,6 тис. осіб, в тому числі  212 учасників бойових дій,  936 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

 Серед безробітних:

- 78 % - жінки;

- 43,5 % - мешканці сільської місцевості;

- 25,1% - молодь віком до 35 років.

    У січні-березні 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 9,6 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 2140 роботодавців. В базі даних Хмельницької ОСЗ  налічувалось 7,1  тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  11 316 гривень  на одну вакансію.

    Більше, як 50% вакансій, наданих в службу зайнятості,  припадає на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, сільському виробництві. Затребуваними залишаються такі професії: лікарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, листонош, операторів поштового зв’язку,  продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, інженерів. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, а саме: охоронниках, двірниках, вантажниках,  підсобних робітниках та інших.

З початку року, за сприяння обласної служби зайнятості, працевлаштовано 2,4 тис. осіб, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 651 особа, організовано професійне навчання для 431 громадянина, а також 257 осіб отримали  ваучер на навчання.

За результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, з початку року Державний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розширення свого бізнесу 120 громадянам та 14 грантів - учасникам бойових дій та членам їх сімей,  які будуть провадити або вже провадять підприємницьку діяльність у Хмельницькій області.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості

(044) 244 94 27, khm-ocz@kmocz.gov.ua.

Ринок праці Хмельниччини за березень


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора