Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Профілактичні рейди на території громади

Дата: 07.05.2024 14:18
Кількість переглядів: 81

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки з виховання та утримання дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.
Працівниками служби у справах дітей Антонінської селищної ради спільно з працівниками КУ "Центру надання соціальних послуг" Антонінської селищної ради та офіцерами поліції Антонінської ТГ, з метою попередження дитячої бездоглядності, попередження правопорушень серед неповнолітніх, створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, а також підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та захисту прав дітей у таких сім’ях, провели профілактичний рейд у селах Антонінської ТГ.
      У ході рейду була охоплена велика кількість сімей, здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання родин, де діти перебувають у складних життєвих обставинах та сім’ї опікунів, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
     За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у будинках та не допущення фактів жорстокого поводження з дітьми, контроль за перебуванням дітей у вечірній та нічний час.
      Також, обстежені сім'ї внутрішньо-переміщених осіб, які звернулися з заявами «Про встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».
Членами комісії надано ряд консультацій з даного питання та складено оцінку потреб сім’ї для подальшої роботи зі  складання відповідних висновків. 
      Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

Служба у справах дітей Антонінської селищної ради звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора