Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Саванчук Юрій Сергійович

Дата: 13.08.2024 10:10
Кількість переглядів: 40

Народився Юрій 12 травня 1992 року в с. Свириди Ізяславського району Хмельницької області. Мама Саванчук СвітланаАндріївна, тато Саванчук Сергій Йосипович.

Ріс чудовим, слухняним хлопчиком. Перший клас закінчив в Новосільській середній школі, а потім сім’я переїхала в смт. Антоніни. Продовжував навчання в Антонінській загальноосвітній школі, яку закінчив у 2009 році.

Юрій був хорошим товаришем, вмів згладжувати конфлікти. За розповідями товаришів був «душею компанії». Дуже любив техніку, любив в усьому допомагати батькам.

В подальшому вступив в технічний коледж Тернопільського університету ім. Івана Пулюя, здобув професію слюсаря з ремонту автомобілів. Закінчив у 2010 році, і дальше продовжив навчання в тому ж вузі на іншій спеціальності «Організація перевезень і управління на автотранспорті», де і провчився 2 роки. В 2012 році  закінчив і здобув професію технік - технолог.

10 жовтня 2012 року був призваний до лав Збройних Сил України.    Службу проходив в м. Енергодар Запорізької області. Під час служби закінчив школу сержантів у м. Золочів Львівської області (з 24.12.2012 по 05.04.2013). Звільнився 10 жовтня 2013 року.

Одруженим не був. Довгий час працював в м. Тернопіль, а по приїзді додому і до серпня 2023 року працював в с.Кременчуки ХПП СТОВ «Довіра».

В серпні 2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Був стрілець – санітар 3 механізованого відділення 3 механізованого взводу 7 механізованої роти 3 механізованого батальйону військової частини А 4447.

Юрій був  людиною надзвичайної доброї душі, щирий, щедрий та працелюбний.

Загинув 7 лютого 2024 року в результаті ворожого мінометного обстрілу в районі Донецької області.

У загиблого Героя Юрія залишилися: мама, батько, брат.

Йому назавжди 31…

Справжній патріот, вірний захисник України. Таким він назавжди залишиться у пам’яті односельчан, а його ім’я навіки буде взірцем мужності, патріотизму та незламності.

Похоронений на місцевому кладовищі, а його ім’я закарбоване на Стелі пам’яті в смт. Антоніни.

 

Вічна пам’ять Герою!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора