Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Томашенко Юрій Іванович

Дата: 13.08.2024 10:13
Кількість переглядів: 29

Народився Юрій 7 травня 1994 року в смт. Антоніни Красилівського району Хмельницької області. З народження був дуже хорошою, розумною, допитливою дитиною. Завжди цікавився різними захопленнями. Любив складати конструктор, малював, мав здібності до музики.

Навчався Юрій в Антонінській загальноосвітній школі. Був відповідальним, товариським, гарно вчився. А коли народилася сестричка, яку він назвав Оля, Юрій допомагав мамі у її вихованні.

Дуже рано Юрій залишився без батька. Він дуже швидко подорослішав і став великою підтримкою мамі і сестричці. В 12 років сам навчився грати на гітарі, писав музику і сам виконував. Займався спортом, найбільше полюбляв грати волейбол. Тримав себе в гарній фізичній формі.

Після закінчення школи вступив до навчального закладу «Академія сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного», вибравши факультет «Інженерія автомобільної техніки».

Після закінчення академії Юрій довгий час працював за кордоном. Мав багато навиків в будівельній справі.

У 2023 році став на захист своєї Батьківщини.  Був стрілцем – снайпером гірсько – штурмового відділення гірсько – штурмового взводу гірсько – штурмової роти. В колективі побратимів був дуже чуйним, дружнім, веселим. Коли була вільна хвилинка тішив своїх побратимів граю на гітарі. Юрій міг адаптуватися в будь якій ситуації, де б він не був. Ніколи не нарікав, завжди говорив, що в нього все добре.

Загинув Юрій  9 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Берестове Бахмутського району Донецької області.

У Героя Юрія залишилася мама, сестра.

Справжній патріот, вірний захисник України. Таким він назавжди залишиться у пам’яті односельчан, а його ім’я навіки буде взірцем мужності, патріотизму та незламності.

Похоронений на місцевому кладовищі, а його ім’я закарбоване на Стелі пам’яті в смт. Антоніни.

 

Вічна пам’ять Герою!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора