Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Розширено можливості шерингу цифрових документів у сервісних центрах Пенсійного фонду України

Дата: 19.08.2024 09:15
Кількість переглядів: 25

Пенсійний фонд України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розширили можливості використання документів з мобільного застосунку Дія. Раніше впроваджений механізм використання документів з ресурсу Мінцифри доповнено електронними копіями свідоцтва про народження та реєстраційного номера платника податків (РНОКПП), які є аналогом паперових документів. 

Відтепер за наявності свідоцтва про народження та податкового номера в Дії для отримання послуг у сервісних центрах Пенсійного фонду України можна не брати з собою не тільки ID-карту, а й ці документи.

Як скористатись шерингом документів?

Щоб скористатись можливістю шерингу, достатньо відкрити свої цифрові документи в застосунку Дія, натиснути на необхідний документ та обрати штрихкод, продиктувати працівнику сервісного центру 13-значний код та підтвердити запит на передачу даних у Дії до Пенсійного фонду України.

Після цього цифрова копія документа автоматично завантажується в інформаційну систему Фонду і працівник сервісного центру може використовувати її для подальшого опрацювання.

Для яких послуг можна використати? 

Шеринг цифрових документів може бути корисний при:

призначенні/перерахунку пенсій, субсидій, пільг, страхових виплат;

призначенні соціальних послуг;

розв’язанні всіх питань щодо виплати призначених коштів (зміні способу виплати, зміні банківських реквізитів, переведенні пенсійної виплати за новим місцем проживання, поновленні виплати пенсії);

виправленні/уточненні персональних даних у реєстрі застрахованих осіб;

оформленні та отриманні пенсійного посвідчення;

отриманні довідок (ОК-5,ОК-7), витягів з електронного реєстру листків непрацездатності, інших документів;

оформленні допомоги на поховання тощо.

Нагадаємо, обмін електронними документами між Пенсійним фондом України та Міністерством цифрової трансформації України було запроваджено на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 08.09.2016 606 «Деякі питання електронної взаємодії електронних інформаційних ресурсів» та від 18.08.2021 911 «Про затвердження Порядку формування та перевірки е-паспорта і е-паспорта для виїзду за кордон, їх електронних копій».

Пенсійний фонд України та Мінцифра й надалі планують розширювати кількість документів у застосунку Дія, які можна використовувати для шерингу.

Довідково

Шеринг документів – (від англ. to share – поділитися) це отримання копій цифрових документів у систему державного органу за допомогою Дії. Такі копії є у форматі pdf-файлів та поля з метаданими.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора