Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День захисників та захисниць України

Дата: 01.10.2024 15:28
Кількість переглядів: 26

1 жовтня – це особливий день для кожного українця, адже в день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці ми всі вшановуємо День захисників і захисниць України, День УПА і День українського козацтва. Тому, сьогодні з нагоди Дня захисників та захисниць України біля Меморіалу Слави що в селищі Антоніни, відбувся урочистий захід.

У заході взяли участь селищний голова Анатолій Оцалюк, депутат селищної ради Артур Цатурян, радник голови Хмельницької обласної ради Тетяна Образцова, військовослужбовці, представники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, рідні наших Героїв та громадськість.

«У цей День ми вітаємо всіх захисників і захисниць нашої держави! Бажаємо їм благополуччя і сил, здоров’я та наснаги, щастя та жаданої для всіх нас Перемоги! Зі святом Вас дорогі наші захисники і захисниці! Шановні родини загиблих Героїв! Наші серця переповнює жагучий біль та смуток за кожного втраченого сина, батька, брата у ваших родинах. Наша пам’ять про них буде вічною. А вам земний уклін за те, що зростили та виховали Героїв України. Які віддали своє життя за мирний спокій нас і наших дітей. В цей день ми не маємо права забути тих військовослужбовців які є безвісти зниклими , в нашій громаді це 16 осіб та тих які є військовополоненними 2 особи, про них ми зобов’язані нагадувати цілому світу .

Слава Україні! Героям слава!» - зазначив у своєму виступі Анатолій Оцалюк.

Зворушливо й щемко звучали тематичні пісні та поетичні рядки про війну від працівників КЗ «Центральний будинок культури», Антонінської школи мистецтв та військовослужбовців.

На знак пам’яті і вдячності Героям присутні поклали квіти до підніжжя стели нашим захисникам, пам’ять про котрих має жити у наших серцях вічно. Бо їм завдячуємо життям.

Також за ініціативи селищного голови Анатолія Оцалюка та за фінансової підтримки керівника ФГ «Фортуна Агро Д» Олеся Оцалюка були закуплені дерева (клени у кількості 34 шт), які рідні наших загиблих Героїв сьогодні висадили на Алеї пам’яті. Ця алея – не про смерть, не про біль, вона про життя, адже дерево є символом з'єднання неба і землі. Наші Герої вже на небесах, але пам'ять про них живе тут, на землі, в наших думках і серцях, а тепер – і в цих деревах. Ми мусимо завжди пам'ятати і робити все, щоб усі пам'ятали про цих чоловіків, братів і синів. На кожне дерево почепили таблички, на яких зазначена інформація про військових.

Щира вдячність нашим сильним і звитяжним воїнам, завдяки яким ми сьогодні живемо в своїй рідній країні. У наших серцях буде вічно жити памʼять про тих, хто поклав за Батьківщину найцінніше - своє життя.

Низький уклін! Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора