A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Презентація книги Місько Г. С. «Севрюки – як це було. Щоб пам’ятали народжені в Україні»

Дата: 01.03.2021 17:40
Кількість переглядів: 727

Нещодавно в Севрюківській сільській бібліотеці відбулась презентація книги Місько Григорія Семеновича «Севрюки – як це було. Щоб пам’ятали народжені в Україні», організована бібліотекарем Людмилою ГРИНЮК. Книга була люб’язно подарована автором в рамках акції «Подаруй бібліотеці книгу» до Міжнародного дня дарування книги. На заході були присутні староста села, здобувачі освіти 7-9 класів Севрюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, педагоги, громадськість.

 Автор книги, Григорій Семенович Місько, народився 21 січня 1953 року в селі Севрюки, на даний час проживає в рідному селі, пенсіонер, почесний працівник МНС України. Григорій Семенович 36 років служив в місті Севастополь в Пожежній охороні, має звання старшого прапорщика, отримав багато нагород та відзнак,  в молоді роки футболіст від своєї частини. «Книга є  історичним дослідженням  про власний рід, жителів рідного краю, а саме: Волині, Поділля, Красилівщини, селища Антоніни, сіл Севрюки, Корчівка, Решнівка, Маленки, Гриценки, Ледянка, Терешки, Дворок та інших. Загалом написання книги тривало сім років та, попри всі труднощі, які поставали на шляху, книга нарешті побачила світ. Зроблено багато роботи в різних архівах  та бібліотеках.  Багато опитано  жителів сіл. Дуже приємно, що люди йшли назустріч та із задоволенням допомагали збирати інформацію і передавали унікальні фотографії», - каже автор.  

У книзі переплелись історія держави в цілому і історія маленьких сіл і містечок в єдине.  Ілюстрації та фотографії  цікаво та змістовно доповнюють текст.  

       Загальний тираж книги складає 30 примірників. Як зазначає автор, мета видання даної книги: достукатись до людських сердець, аби вони знали і пам’ятали своє коріння та свою історію.

У виданні книги допомагали односельчани Семенюк Григорій Миколайович, Шевчук Лариса Степанівна, Шевчук Григорій Максимович. Видано за фінансової підтримки ТОВ "Агропартнер-1" під керівництвом Федченка В.О. та  ФГ «Злаки», керівник Зерецький Л. Й.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора