Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

«Громада-фест-2021»

Дата: 15.06.2021 11:25
Кількість переглядів: 633

Стартував другий етап проєкту «Громада-фест-2021». Конкурс проводиться вперше, був започаткований Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації спільно з Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва у 2020 році з метою підтримки культурних ініціатив територіальних громад, розвитку аматорської народної художньої творчості, відродження та популяризації народних традицій, формування культурного простору громад.

Антонінська територіальна громада згідно поданої у 2020 році є учасником фестивалю-конкурсу, що проводиться у три етапи.

Нагадаємо, що І етап було проведено протягом вересня - жовтня 2020 року в режимі онлайн у вигляді відеопрезентації Антонінської територіальної громади, за результатами якого маємо Диплом ІІ ступеня та кубок.

ІІ етап проводиться очно з червня по серпень 2021 року за виїздом методистів народного відділу Хмельницького обласного центру культури і мистецтв у громади, які засвідчили свою участь у конкурсі.

Так, 11 червня у центральній садибі Антонінської територіальної громади відбувся ІІ етап фестивалю-конкурсу «Громада-фест». Ми перша громада, яка презентувала свої творчі досягнення та здобутки у галузі культури у другому етапі конкурсу.

Усі заклади культури Антонінської громади активно взяли участь у заході, кожен міг переглянули конкурсну концертну програму за участі творчих колективів та солістів у різних жанрах, а також виставку.

Було розбито містечко палаток, де  представлені кращі зразки культурної спадщини: вироби майстрів, умільців, художників, ремісників, фото-художників,  членів любительських об’єднань та клубів за інтересами, з приватних колекцій, а також твори місцевих авторів. Викладачі Антонінської школи мистецтв організували виставку робіт образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва своїх учнів. Разом із тим підприємці, любителі змогли показати свої захоплення та прорекламувати свою продукцію, а відвідувачі фестивалю – насолодитися та продегустувати, до прикладу «Графський мед».

Яскравими та змістовними були буклети про розвиток громади, про творчих особистостей громади, різноманітні краєзнавчі видання та інша іміджева продукція.

Під час заходу зразковий фольклорний колектив «Родовід» Антонінської школа мистецтв було атестовано на підтвердження звання «зразковий».

Учасники художньої самодіяльності, керівники колективів, закладів культури, старости, громадськість гідно представили свої округи.

Усі виступи та вироби були оцінені гостями та обласним журі конкурсу- фестивалю, серед яких Кірєєв Ігор Леонідович, заступник директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв, Стан Таїсія Сергіївна, керівник народної аматорської студії «Рукотвори», заслужений працівник культури України, Сосніна Олена Володимирівна, завідувач відділу науково-методичної роботи та народної творчості, Серветник Олександр Миколайович, провідний методист інструментального жанру, Смолінська Леся Іванівна, методист із питань нематеріальної культурної спадщини. На святі були присутній селищний голова Оцалюк Анатолій Васильович, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Антонінської селищної ради Куян Наталія Андріївна.

Дякуємо учасникам, організаторам, журі, гостям за створення настрою  свята!Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора