A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Семінар працівників клубних закладів Антонінської СТГ на тему «Художньо-практична діяльність засобами народного мистецтва. Писанкарство» на базі Антонінської школи мистецтв

Дата: 15.03.2023 14:46
Кількість переглядів: 1002

Відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Антонінської селищної ради на 2023 рік 15 березня 2023 року організовано  семінар працівників клубних закладів Антонінської СТГ на тему «Художньо-практична діяльність засобами народного мистецтва. Писанкарство» на базі Антонінської школи мистецтв.

За програмою семінару  з метою популяризації фольклору, української пісенної творчості; формування національної самосвідомості та підвищення ролі елементів нематеріальної культурної спадщини, збагачення репертуару; обмін творчим та виконавським досвідом, узагальнення досвіду роботи викладачів Антонінської школи мистецтв та керівників аматорських колективів клубних закладів громади було проведено:

  • мотиваційний виступ директора Антонінської школи мистецтв Лілії Віталіївни Мординської «Антонінська школа мистецтв як осередок творчості та збереження   традиційної культурної звичаєвості українців у поєднанні з новими викликами сучасності».
  • майстер-клас «Писанка – символ життя», викладачами класу декоративно-прикладного мистецтва Альоною Вікторівною Шмайлюк та класу образотворчого мистецтва Оксаною Василівною Боцюн.
  • презентацію досвіду роботи викладача Антонінської школи мистецтв, керівника дитячого зразкового гурту «Родовід» Тетяни Володимирівни Підберезної «Фольклор в сьогоденні: народний костюм як важлива складова традиційної культури» та відкрите заняття «Український фольклор як засіб музичного виховання дітей» з дитячим зразковим фольклорним гуртом «Родовід».

Семінар-практикум пройшов у дружній творчій атмосфері.

Учасники семінару ознайомилися з практикою роботи Антонінської школи мистецтв. Всім працівникам клубних закладів були надані методичні рекомендації та матеріали по темі семінару для практичного використання в роботі.

Підсумовуючи роботу семінару, провідний спеціаліст відділу Лілія Леонідівна Рибачук подякувала усьому творчому колективу школи мистецтв та підкреслила важливість проведення подібних заходів, вивчення та обмін досвідом в напрямку збереження, популяризації та впровадження  традиційних національних звичаїв, народної творчості, нематеріальної культурної спадщини у різних видах діяльності клубних закладів громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора