Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Збираюсь на пенсію. Лише зараз зауважив, що у трудовій книжці моє ім’я В’ячеслав написано без апострофа, а в паспорті з апострофом. Хто і як має виправити це, аби врахували мою трудову книжку?

Дата: 09.08.2024 11:37
Кількість переглядів: 32

Трудова книжка – це основний документ, що підтверджує набутий стаж роботи до 1 січня 2004 року. Порядок заповнення трудових книжок визначено Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту України від 29.07.1993 58 (Інструкція).

Прізвище, ім’я, по батькові працівника (ПІБ), зазначені в трудовій книжці, мають відповідати ПІБ за паспортом.

У разі наявності розбіжностей щодо написання ПІБ до трудової вносяться зміни.

Так, згідно з п. 2.13 Інструкції зміна запису, зокрема про ім’я, вноситься на першій сторінці трудової книжки: однією рискою закреслюють ім’я, що внесено з помилкою, і записують правильне. На внутрішньому боці обкладинки зазначають відповідні документи, що є підставою для внесення зміни, які завіряються підписом уповноваженої особи, печаткою підприємства або відділу кадрів.

Це може зробити уповноважена особа за останнім місцем роботи на підставі документа працівника, у цьому разі із зазначенням його номера та дати видачі.

Збираюсь на пенсію. Лише зараз зауважив, що у трудовій книжці моє ім'я  В'ячеслав написано без апострофа, а в паспорті з апострофом. Хто і як має  виправити це, аби врахували мою трудову книжку? -


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора