A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Служба у справах дітей Антонінської селищної ради

20 листопада - Всесвітній день дитини!

  Цей день відзначається, як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Кожна дитина має право на освіту, право на здоров'я і належну медичну допомогу. Кожна дитина має право рости у турботливому родинному середовищі і повинна бути захищеною від жорсткого поводження та насильства. Дитина заслуговує мати все, що потрібно їй для щасливого життя - житло,та сім'ю, вчитися у школі, повноцінно харчуватися, мати час на ігри та дозвілля. Діти - це найголовніший скарб нашого суспільства. Тільки від нашого виховання, та від тих зернят добра, справедливості, мужності які ми в них вкладемо, залежить майбутнє нашої країни і майбутнє всього нашого світу.

14:05:40 20.11.2021

Жест "насильство вдома", "мені потрібна допомога" і "насильство в сім'ї".

“Дівчина показувала долоню, а потім згинала великий палець і стискала її в кулак" — цей жест використовують, щоб повідомити про домашнє насильство або попросити про допомогу Нещодавно мережу сколихнула новина, що 16-річна громадянка США врятувалась від викрадача за допомогою жесту з TikTok. Через два дні після зникнення дівчини до служби 911 поступив дзвінок від водія, який випадково побачив дівчину на задньому сидінні машини - у вікно вона показувала руками жести, які стали популярними у соціальних мережах. Дівчина показувала долоню, а потім згинала великий палець і стискала її в кулак. Цей жест, вигаданий Канадським жіночим фондом минулого року, означає "насильство вдома", "мені потрібна допомога" і "насильство в сім'ї". Щоб його показати, треба: 1.  підняти руку долонею до камери/іншої людини; 2.  зігнути великий палець у долоню; 3.  опустити інші пальці над великим пальцем. Поширюйте інформацію про цей жест! Дитина має знати, як захищатися, а дорослі - як реагувати на випадки насильства над дитиною!        

13:59:42 19.11.2021

З днем працівника соціальної сфери!

  Кажуть, що світ врятує тільки Любов А професія соціального працівника - це професія Любові. Любові до людей, різних, неповторних, неймовірних. І хоч в цій професії часто є складнощі, результати, які вона дає - часто важко описати словами. Їх потрібно провідчувати і прожити Соціальна сфера є однією з найбільш актуальних для багатьох категорій населення. Від неї у великій мірі залежить життя цілих сімей Цього дня хочеться побажати усім дотичним працівникам до соціальної сфери - міцного здоров'я, розуміння та ефективної взаємодії з населенням. Бажаємо Вам бути нескінченним потоком Любові. Світлом радості, а часом навіть світлом в кінці тунелю для тих, хто Вас оточує

13:43:39 07.11.2021

Заходи щодо збереження свого здоров’я під час погіршення епідемічної ситуації з розповсюдженням COVID-19

Заходи щодо збереження свого здоров’я під час погіршення епідемічної ситуації з розповсюдженням COVID-19 В Україні погіршується епідемічна ситуація з розповсюдженням COVID-19 – зростає кількість захворілих, багатьом з яких потрібно стаціонарне лікування. Це обумовлено поширенням штаму коронавірусу «Дельта». Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що мутований штам «Дельта» має високу контагіозність, швидше поширюється. Він є у 1,6 раза більш агресивний, у 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації захворілих та у 1,5 раза частіше – до реанімації. Разом з тим зростає кількість людей, які вакцинувались від СOVID-19 і все частіше можна почути думку: «Навіщо носити маску, дотримуватись дистанції, ми вже вакциновані, тому захищені!». Хибна думка. Вакцини є ефективними перед усім в тому, що значною мірою знижують ризики тяжкого перебігу хвороби, госпіталізації та необхідності інтенсивного лікування, але жодна з вакцин не дає стовідсоткової гарантії від інфікування вірусом. В цьому випадку людина може стати небезпечною для оточуючих, особливо для тих, хто не вакцинований. Тому нагадуємо прості заходи, що можуть допомогти вберегти Вас та Ваших близьких від хвороби: -носіть маску в місцях масового перебування людей; -дотримуйтесь фізичної дистанції, тримайтесь на відстані не менше ніж 1,5 метра від інших осіб; -уникайте, або обмежте перебування в місцях масового скупчення, особливо в закритих приміщеннях; -виконуйте прості правила особистої гігієни: регулярно мийте руки з милом 20-30 сек або обробляйте їх антисептиком; -частіше провітрюйте приміщення, де знаходитесь; -при кашлі або чханні прикривайте рот або ніс згином ліктя або серветкою. Бережіть себе та будьте здорові  

13:37:54 06.10.2021

Профілактичні рейди у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах.

За участю офіцерів поліції Антонінської ТГ Ковальчука Олександра Петровича та Рожика Юрія Володимировича, начальника служби у справах дітей Гулої Юлії Анатоліївни та спеціаліста служби у справах дітей Антонінської селищної ради Петричук Іванни Анатоліївни, у зв’язку з наближенням осінньо-зимового опалювального сезону здійснено профілактичні рейди у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах. Мета рейду - перевірка умов проживання дітей, підготовка до зимового сезону та проведення профілактичних бесід з батьками та дітьми. Під час відвідування вищезазначених сімей, зверталася увага на температурний режим в будинках та наявність запасу палива, теплого дитячого одягу, харчів. Як показує практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей діти забезпечені усім необхідним одягом,взуттям, продуктами харчування, але побутові умови потребують змін. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в кращих умовах. Під час обстежень умов проживання сімей, складено акти обстеження умов проживання, проведено профілактичні бесіди відносно прав та обов’язків по вихованню малолітніх та неповнолітніх дітей, надано рекомендації щодо ведення здорового способу життя.

13:35:38 01.10.2021

День усиновлення

30 вересня, в день великого православного свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна відзначає День усиновлення. І це дуже символічно, оскільки сім’ї, приймаючи дитину, дарують їй родину, а разом з нею любов, віру та надію на щасливе життя. Усиновлення – це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами і обов’язково надбаннями – і дитини, і дорослого. Служба у справах дітей Антонінської селищної ради дякує всім усиновлювачам, опікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям! Прийміть найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, щастя мати родину. Бажаємо Вам усім міцного здоров’я, невичерпної життєвої мудрості, та великого доброго серця. Нехай кожна хвилиночка віддана вихованню дітей приносить вам тільки радість!

13:33:59 30.09.2021

Рейд-обстеження умов проживання сімей, які проживають на території Антонінської ТГ.

З метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, службою у справах дітей Антонінської селищної ради спільно із старостами старостинських округів було здійсненно рейд-обстеження умов проживання сімей, які проживають на території Антонінської ТГ. З сім’ями проведені бесіди щодо належного виховання дітей та попереджено про адміністративну відповідальність за невиконання батьківських обов’язків за статею 184 КУпаП.

13:30:31 29.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора