A A A K K K
для людей із порушенням зору
Антонінська селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Служба у справах дітей Антонінської селищної ради

З днем знань!

1 вересня - дуже хвилюючий день для школярів Веселий дзвоник покликав дітей за парти. Цієї миті чекають усі діти з нетерпінням, бо це зустріч зі школою, однокласниками, вчителями Але це відповідальний день не тільки для дітей, але і для батьків. Кожен тато і мама повинні піклуватися про підготовку дитини до нового навчального року. Батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя (Сімейний кодекс України Стаття 150. Обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дитини). Шановні батьки, служба у справах дітей Антонінської Селищної ради наголошує, що ухиляння від виконання своїх обов’язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти, є підставою для позбавлення батьківських прав (Сімейний кодекс України Стаття 164. Підстави позбавлення батьківських прав). Тому просимо усіх батьків Антонінської ОТГ свідомо ставитися до виконання батьківських обов’язків відносно своїх дітей.

13:24:44 01.09.2021

Рейд 21.07.2021 р.

Зі старшим інспектором сектору ювенальної превенції Хмельницького районного управління поліції, начальником та спеціалістом служби у справах дітей Антонінської селищної ради 21 липня здійснено черговий рейд. Відвідано сім'ї, в яких виховуються діти та знаходяться у ризику перебування на обліку в Службі у справах дітей, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах. З батьками обговорювались питання щодо належного виховання дітей, досягнення порозуміння між батьками і дітьми, відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків. Законом України “Про охорону дитинства” визначено, що батьки або особи, які їх замінюють, зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці . Закон передбачає, що виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини. Тому неналежне виховання малолітнього – це правопорушення батьків і, як наслідок, настання відповідальності. Батькам вказано забезпечити належні умови для проживання та розвитку дітей. З дітьми, також, були проведені профілактичні бесіди про правила та дотримання особистої гігієни, про можливості уникнення конфліктів з однолітками, необхідності дотримання правової поведінки під час літніх канікул, і загалом.

13:12:33 21.07.2021

Профілактичні рейди.

    Вважаємо за необхідне закцентувати увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання конституційних обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей. Служба у справах дітей Антонінської селищної ради продовжує проводити профілактичні рейди. Пріоритетом роботи служби у справах дітей є робота з родинами, які опинилися в складних життєвих обставинах: виявлення проблем родини, детальний аналіз причин чому це сталося з родиною. Начальником та спеціалістом служби у справах дітей детально перевіряються умови проживання дітей, стан їх утримання та забезпечення базових потреб сімей. Батькам роз’яснено законодавство України щодо виконання ними батьківських обов’язків та надані консультації щодо протидії насильства в сім'ї. Особливо наголошувалось про рівність прав та обов'язків батьків щодо дитини. Мати, батько мають рівні права та обов'язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою; розірвання шлюбу між батьками, проживання їх окремо від дитини не впливає на обсяг їхніх прав і не звільняє від обов'язків щодо дитини. Стаття 141.

14:32:31 20.07.2021

Правила поведінки на воді

Шановні батьки Діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих, вчитися плавати під керівництвом інструктора або батьків. Батьки несуть відповідальність за дітей. За неналежний догляд за дітьми можна отримати штраф або й кримінальну відповідальність. Дорогі діти Не купайтеся і не пірнайте у незнайомих місцях, слід обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, не слід купатися в холодній воді, наодинці, не стрибайте головою вниз в місцях, глибина яких Вам не відома. Не забувайте, що вода несе не тільки радість, а й небезпеку  

12:02:42 20.07.2021

Рейд "Безпека на воді"

Начальником та спеціалістом служби у справах дітей Антонінської селищної ради були перевірені зони відпочинку біля водойм, у ході рейду «Безпека на воді». Під час перевірки був виявлений факт перебування на водоймах малолітніх дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. З дітьми були проведені бесіди щодо правил поведінки на воді. Безпека на воді дітей повинна в першу чергу створюватись саме батьками, так як тільки вони несуть повну відповідальність за здоров’я і життя їхньої дитини. Дітей було направлено додому, а з батьками було проведено бесіди щодо належного виконання батьківських обов’язків та попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

11:59:11 20.07.2021

19.07.2021р. візит у родину, яка перебуває на обліку, як така, що опинилась в складних життєвих обставинах.

19.07.2021р. працівниками служби у справах дітей Антонінської селищної ради здійснений візит у родину, яка перебуває на обліку, як така, що опинилась в складних життєвих обставинах з метою обстеження умов проживання, де неповнолітня дочка стала матір'ю. Встановлено, що сім'я дотрималася усіх рекомендацій та відреагувала на зауваження працівників служби у справах дітей, зробивши капітальний ремонт у кімнаті, де в даний час проживає неповнолітня мати з новонародженою дитиною. Малюк забезпечений дитячою молочною сумішшю, необхідним одягом, засобами для особистої гігієни, охайним місцем для сну. Радує те, що сім'я швидко відреагувала на зауваження, які їм були зроблені раніше. Продовжуємо працювати.

14:28:41 19.07.2021

Засідання комісії з використання у 2021 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

14 липня 2021 року селищний голова Антонінської селищної ради Анатолій Оцалюк провів засідання комісії з використання у 2021 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. На порядок денний виносилось три питання. Комісія за результатами аналізу наявної інформації затвердила загальний список дітей та осіб які перебувають на квартирному обліку при виконкомі для його подальшого направлення до регіональної комісії, визначила потреби обсягу державної субвенції на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

11:51:25 14.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора